Pravidla herny v nouzovém stavu

07.10.2020 21:39

Zdravím všechny příznivce stolního tenisu,

 

v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu zasílám níže odkaz na výkladové stanovisko v návaznosti na Usnesení vlády:

 

https://www.cuscz.cz/novinky/covid-19-vykladoveho-stanovisko-v-navaznosti-na-usneseni-vlady.html

 

Pro úplnost přikládám výtah z Usnesení vlády týkající se sportovních soutěží:

 

Vláda s účinností ode dne 5. října 2020 od 00:00 hod. do dne 18. října 2020 do 23:59 hod.

II. omezuje

2.  sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy tak, že se jich účastní pouze sportovci a nezbytné osoby zabezpečující organizační a technické zázemí včetně rozhodčích a osob zajišťujících zpravodajství v počtu nepřevyšujícím 130 osob v rámci vnitřního i vnějšího sportoviště; stejné omezení se vztahuje i na přípravu sportovců pro sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy,

 

 

Vzhledem k absenci upřesňujících pokynů “shora“ si dovoluji připojit vlastní komentář.

 

Pokud nedojde k dalšímu zpřísnění, nevyplývají podle mého názoru z daného usnesení zásadní omezení znemožňující konání sportovních utkání v rámci regionálních soutěží dospělých. Všechny regionální soutěže jsou organizovány svazem (RSST) a všichni účastníci utkání jsou povinně registrovanými sportovci. Je možné se proto   řídit výše uvedeným bodem pro sportovní akce. Na utkání však mohou být pouze sportovci (= ti co hrají) a nezbytné osoby, tj. rozhodčí, trenéři, příp. náhradníci. Nikoliv však diváci ani další oddíloví kolegové. Tréninky jsou přípravou sportovců pro sportovní akce. V případě účasti jen sportovců a nezbytných osob platí max. 130 účastníků. Pokud se tréninku kromě nich účastní i neregistrované osoby (např. tzv. ostatní členi oddílu, trénink dětí začátečníků apod.), neměl by počet účastníků překročit 10.

 

První bodovací turnaj mládeže je plánován na 1.11. 2020 a upřesňující pokyny zašleme po schůzi VV, která se bude konat 27.10.2020.

 

Cílem opatření uvedených v Usnesení vlády je minimalizovat osobní kontakt občanů a minimalizovat tak možnost šíření infekce. Chtěl bych vás proto požádat o zodpovědné dodržování všech stanovených opatření.    

 

 

S přání pevného zdraví

 

Roman Kubíček

Předseda VV RSST Šumperk

Zde najdete všechny fotky z vánočních turnajů

stolnitenisnovymalin.rajce.idnes.cz/?sort=date&order=Desc